Fisk och kött – eller både och?

fisk och köttNär det kommer till huvudrätter så är det ofta antingen fisk eller kött som står i fokus. Visst kan man även lägga in kyckling på den listan, men faktum är att kyckling inte alls är lika vanligt ute på restaurang som man annars kan tro, utan det är snarare köttet följt utav fisken som dominerar menyerna och kundernas beställningar ute på krogar och restauranger.

Så, till den eviga frågan: Fisk och kött – eller både och? Naturligtvis är det upp till dig, men det är aldrig helt fel att låta sig inspireras. Många väljer kött för att det är det de är vana vid, men fisken kan i många fall vara mycket bättre och för många en helt ny smakupplevelse. Tyvärr så har fisken fått ett dåligt rykte tack vare mångas minne av skolmaten och farmors torsk, men restaurangvärlden är naturligtvis ingenting av detta utan snarare helt tvärtom, så varför inte testa på fisken för en gångs skull?

Å andra sidan så är det förstås inget fel på kött heller. Köttet kan tillagas och kombineras nästan oändligt, och det är knappast en slump att just köttet står främst på många restaurangers specialiteter och menyer. Är du osäker och hellre vill testa på både och, varför inte testa en lätt fisksoppa till förrätt följt av en fin stek till huvudrätt? Känner du att det kanske blir för mycket så kan man förstås också besöka restauranger fler än bara en gång. En riktigt bra restaurang tåls att besökas igen…